Sidhuvudbild

Kurser

Kunskapsseminarium 31 aug

Välkommen du som är hästföretagare eller funderar på att bli.
Anmälan senast 20 aug till info@hastplaneraren.se
Kostnadsfritt.
180806

Kunskapsseminarium-hao776stnao776ring-31-aug.jpg

Seminarium om hästens välfärd

Välkommen till en dag om hästens välfärd, för dig som arbetar eller lever med häst.
Onsdagen 29 aug 2018 kl. 11.00-14.00 i Haninge Kulturhus, Poseidons torg, Haninge.
- Dr Sofie M Viksten presenterar sin doktorsavhandling om hästens välfärd, ett protokoll för ökad välfärd, samt berättar och reflekterar över djurskyddslagstiftningen för häst
- Fina Bjernheim, hovslagare och masterstudent på Stockholms Universitet Globalisation, environment and social change, ger sin syn på hållbarhet inom hästsektorn.
- Vi har bjudit in yrkesverksamma i hästyrken för att besvara era frågor. Är du yrkesverksam och vill medverka i panelen så meddela oss på hast@svensk.net eller 073-184 4477.
- Ingen kostnad men anmäl dig gärna om du vill ha en smörgås till kaffet.
Välkomna

Seminarium-Haninge-29-aug.jpg

Clinic om hästens byggnad och funktion

Clinic-Stav-18-feb.JPG

Hur sköter man diken?

dikesskotselkurs-jordbruksmark-dranering-fosfor_Sida_1.jpg Viktigt Kurs för alla markägare, vilket inkluderar alla stallägare.
Hur ska man sköta diken så att markerna mår bra?
Den här kursen ges både den 8:e och 9:e februari så passa på!
Läs mer här
170120

Ledarutbildning för ryttare med funktionsvariationer steg 1

Stockholms läns ridsportförbund bjuder in till steg 1-kurs 11-12 februari på Ågesta Ridskola/Värmdö Ridklubb för dig som vill bli ledare för ryttare med funtkionsvariationer. Här inbjudan.
170103

Hippocampusdagen 2015

Onsdag 28 oktober 2015 arrangeras Hippocampusdagen vid SLU och SVA i Uppsala.

Huvudrubriker för Hippocampusdagen 2015 är:
• Förutsättningar för träning
• Förgiftningar och förlamningssjukdomar
• Smärta och välfärd, hur kan de mätas?

Se hela programmet här
150723

Utbildning i foderlära 16 april 18.30-21.00

Foderkammaren gästas av Agronom Jessica Schenck, St. Hippolyt Sverige. Lär er mer om hästens magtarmsystem och vilka foder som passar hästen bäst. Anmälan görs senast den 14/4 till info@foderkammaren.se
Mer information HÄR
150326

Clinic med Patrick Allori på Broknäs Gård, Vaxholm

Den 21-24 maj kommer Patrick Allori till Broknäs Gård. Patrick härstammat från Cheyenne-indianerna och är något så unikt som en" horseman" som även behärskar dressyr och hoppning på elitnivå. När han kommer till Vaxholm i maj kan du se och uppleva hur han jobbar med hästar av olika raser och discipliner. Som åskådare sitter du i direkt anknytning till ”roundpen”. Clinicen hålls på engelska – utan möjlighet till tolkning. Priser från 595:- Barn under 18 år deltar utan kostnad tillsammans med vuxen. Mer information på här

Bea Borella på Rotbrunna häst och kursgård

Bea Borelle är en lärare med djup förståelse för hästen med bakgrund i western och cirkuskonster. Platser finns för åskådare och även plats för ryttare då några av våra ordinarie ryttare inte kan komma denna gång. Pris för åskådare är 200 kr per dag och ryttare 600 euro för hela kursen. Boende och uppstallning finns på gården.

Nästa kurs är 24-28 juli med en special demo den 25 juli.
mer information hittar ni på http://www.rotbrunna.se

Natural Horsemanship Instruktörsutbildning 2015

De här kurserna är för dig som vill utvecklas tillsammans med din häst och få en förståelse varför vissa situationer uppstår i relationen mellan häst och människa, få verktygen till att lösa dem och kunna utveckla känslan för att få det svar från hästen du önskar.
Och för dig som redan har elever eller tänkt bygga en verksamhet och som vill ha ett tryggt pedagogiskt förhållningssätt med ett system som du kan lära ut till dina elever.
Läs kursinbjudan här.
150312

Mediterranean Horsemanship – från den Matristiska tiden och till idag!

Den 8-9 april håller Craig Stevens följande kurs på Stenbro.
Från det matristiska samhället, före skrivkonsten, till idag har hästen lockat oss.
Genom att åter lita på våra sinnen, känslor och vara med hästen i stunden skapar vi den innerliga kontakt som återknyter till den barnsliga förundran vi en gång hade för hästen. Kravlöst, magiskt och alldeles fantastisk. Mer information hittar ni här
150308

Hästhållning i praktiken samt hästens roll i hästunderstött socialt arbete

Kursen innehåller både teoretiska studier inom området hästunderstött socialt arbete samt praktiska övningar med häst och ger kunskap för att utifrån sin grundprofession använda hästen på ett tryggt och säkert sätt samt känna till andra professioners möjligheter att arbeta med häst.
Mer information om kursen hittar ni HÄR
150310

Ta befäl över din presentation med Thomas Fogdö

Stockholms Läns Ridsportförbund bjuder in till en kvällsföreläsning av och med Thomas Fogdö måndagen den 13 april. Fokus i föreläsningen kommer att ligga på det som är enkelt att påverka i vår vardag och utgå från ämnet prestation med betoning på individens möjlighet att träna på, och utveckla sin mentala inställning till prestation.
Se mer här.
150308

Kurs för islandshästar på Nora Gård

Det finns några platser kvar för dig som vill rida med oss på Nora Gård! Instruktör är Peter Häggberg, läs mer om honom på hemsidan http://www.peterojosefin.com
Kursdatum är:1 Februari, 14 mars, 11 april
Kostnad:privatlektion 550 kr, lektion 2 och 2 - 350 kr, man rider 2 lektioner per gång.
Om du är intresserad kontakta Anna på telefon: 070 258 8559.

Helen Langehanenberg clinic på Täby Ryttarcentrum - 21 mars

Dressyrdrottningen Helen Langehanenberg upprepar fjolårets succé och kommer till Sverige igen i mars för att hålla en clinic för dressyrintresserade åhörare. Mer information samt biljettbokning hittar du HÄR20150115

Kurskväll om hästens tandhälsa

Länsstyrelsen i Stockholms län bjuder in till denna kväll den 22 januari på Marma Torp, Knivsta, där man också kan se en aktiv grupphästhållning för islandshästar.
Läs inbjudan här.
141229

Att bygga för häst

Kursdag den 21 januari 2015 på Wiggeby Gård, Rosersberg, där man har både uppstallning i box och en aktiv grupphållning (Active Stable). Länsstyrelsen bjuder in till denna dag. Endast 30 platser!
Läs hela inbjudan här.
141229

Sista Chansen under 2014 för Dr.Gerd Heuschmann

Clinic 19-20 November på Jädra Gård. Plats för 8 ryttare/dag. Mer information hittar du HÄR2014-11-09

Dressyrtraning-Jadra-Gard.jpeg